50 Nijansi Pive

Odoše i oni: Njemačka želi dovesti sve životinje iz BiH

Nakon što su njemačke vlasti pozvale pse lutalice iz Bosne i Hercegovine da svoj novi dom pronađu u ovoj državi, saznajemo da Nijemci osim lutalica, žele da dovedu i sve ostale životinje.

Na zvaničnoj veb stranici Zavoda za zapošljavanje Njemačke uskoro će biti objavljena lista deficitarnih životinja koje će moći zasnovati stalni radni odnos.

Tako će Nijemci za početak zaposliti pse koji će pomoći u održavanju javnog reda i mira i tragati za bombama, drogom i migrantima. Psi iz BiH će voditi slijepe Nijemce, tražiti nestale skijaše u lavinama i obavljati standardne poslove lovačih pasa.

Među životinjama za koje su Nijemci zainteresovani su mravi, pčele i bubamare koje su, kao što je poznato, jako vrijedne, ali kod nas potplaćene. Takođe, kunići i zamorci iz BiH će u Njemačkoj pronaći bolji posao pokusnih životinja, koji je kod nas jako slabo plaćen.

Majmuni i slonovi će zbog boljih plata ubuduće svoje tačke izvoditi u njemačkim cirkusantskim predstavama i zabavljati ondašnju publiku. Put Njemačke će i egzotične životinje poput zmija, iguana i tarantula, koje će preseliti u njemačke pet šopove, gdje im se pružaju daleko bolji uslovi za život.

U potrazi za boljim životom i svojim komadom hljeba će po svemu sudeći i radne životinje, kao što su konji, magarci i ostali kopitari. Tako će ove vrijedne životinje pomagati našim ljudima u Njemačkoj u obavljanju teških fizičkih poslova.

Kako saznajemo, Nijemci su bili zainteresovani da prebace sve životinje iz Zoološkog vrta u Banjaluci, ali su se razočarali kada su čuli da on ne postoji.

S obzirom da su Nijemci odlučili ponuditi azil i bolje uslove za život gotovo svim životinjama, sve su prilike da će se BiH, pored nedostatka ljudi i radne snage, suočiti i sa nestankom svih oblika života na ovim prostorima.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar