50 Nijansi Pive

Nauka dokazala da januar traje dva mjeseca

Ako ste prethodnih godina imali osjećaj kako mjesec januar traje duže nego ostali mjeseci u godini onda će vas obradovati činjenica kako je nauka dokazala da niste ludi već da vrijeme u januaru prolazi duplo sporije nego inače. Još uvijek nije poznat tačan uzrok ove pojave, ali napredak je to što se konačno otkrilo da tu ipak nešto ima.  Jedan od naučnika sa instituta Mihajlo Pupin iz Beograda rekao je da je ovo otkriće samo potvrda onoga u šta naš narod već odavno vjeruje, a zbog čega im se ostali narodi podsmijavaju.

-Već nekoliko godina unazad pratimo i analiziramo vrijeme u januaru i sa sigurnošću možemo reći da imamo naučne dokaze koji govore da januar mjesec traje najmanje dva mjeseca i da to nema nikakve veze sa subjektivnim osjećajem pojedinaca. Još uvijek nismo utvrdili tačan uzrok zašto je to tako, ali nadamo se da ćemo i to postići u narednom periodu, rekao je ovaj naučnik za 50NP.

Nakon ovog saznanja izašli smo na ulice Banjaluke i pitali građane šta oni misle. Na naše iznenađenje oni nisu bili iznenađeni ovim otkrićem, a svi su potvrdili kako su oni to znali decenijama unazad. Penzionisani inžinjer elektrotehnike Srđan Blagojević izjavio je kako je ovo samo potvrda onoga kako su Srbi najpametniji narod na svijetu i kako su apsolutno ispred svog vremena.

-Mi već decenijama ovo znamo, bilo je samo pitanje vremena kada će neki naučnici preuzeti zasluge za ono što mi govorimo stalno. Pa niko nije lud, svi mi vidimo da vrijeme u januaru sporo prolazi, da dani traju duplo duže. U pojedinim trenucima vjerovao sam da je to zato što smo veći dio januara pod uticajem alkohola, ali eto nauka je potvrdila svoje, rekao je Blagojević .

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar