50 Nijansi Pive

Dočekao penziju na birou za zapošljavanje

Pero Penzić iz Bijeljine ušao je u Ginisovu knjigu rekorda u izdanje za 2018. godinu, jer je čekajući na posao 40 godina stekao sve uslove za starosnu penziju.

On je proveo pune četiri decenije na evidenciji biroa za zapošljavanje i nikada nije dobio nijednu ponudu za posao. Kaže da se na biro prijavljivao uredno svakog mjeseca te da je do današnjeg dana promijenio 10-ak radnih knjižica.

„Sa navršenih 65 godina, bez ijednog dana radnog staža, stekao sam sve uslove za starosnu penziju. Završio sam srednju Ekonomski fakultet 1968. godne, ali nikad nisam radio u struci. Nisam imao nikakvu vezu, niti bio član partije u socijalizmu, a ni u stranci u kapitalizmu, pa je to sigurno razlog što sam bio bez posla“, rekao je on.

On dodaje da je prvih 20 godina slao molbe za posao, ali da je nakon 200 odbijenica i sam odustao.

„Sve ove godine živio sam od pomoći roditelja, ali su oni umrli prije nekoliko godina pa sam ostao bez ikakvih primanja. Penzija koju ću primati nije velika, ali je bitno da su me skinuli s evidencije na birou“, objašnjava nam on.

Razmišlja da ode za Njemačku i radi 5 ili 10 godna, kako bihmogao da zaradi kakvu, takvu inostranu penziju.

„Javili su mi da će mi poslije nove godine uručiti i neku plaketu za 40 godina staža na birou, a raduje me i što ću ući u tu Ginisovu knjigu rekorda“, kaže iskreno naš sagovornik.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar