50 Nijansi Pive

Protest penzionerki ispred marketa u Boriku!

Grupa penzionerki koje su jednog jutra kenule u svakodnevnu nabavku hljeba i mlijeka, izrevoltirane činjenicom da gospođe koje idu na posao kifle i cigare plaćaju karticom i time zadržavaju red, napravile su pravu pometnju tako što su organizovale hitan protest, obustavile rad marketa i jasno i glasno izrazile svoje negodovanje.  Atmosfera je bila toliko uzavrela da je u jednom trenutku morala intervenisati i policija.

Milodanka Čegevarić koja godinama živi u Boriku povela je ovaj protest, a za naš portal je izjavila da bi ponovo učinila isto.

-Ja svako jutro u sedam sati zajedno sa svojim komšinicama i drugaricama idem u market po hljeb i mlijeko, u to isto vrijeme razne gospođe koje u to vrijeme idu na posao dolaze po kifle i cigarete, Ništa to ne bi bilo problem da one i kutiju žvaka plaćaju ne plaćaju onim karticama, na njima sve svila i kadifa, a nemaju kod sebe ni po’ marke za kiflu. Onda mi, žene u godinama moramo čekati, stajati na nogama koje su otečene i pune vena. Smatram da to nije u redu i odlučile smo se za ovaj korak, rekla je Milodanka.

Ona kaže kako je jedan od njihovih zahtjeva poptpuna zabrana kartica te da će svako jutro dolaziti da protestvuju i da blokiraju rad kasa dok se njihovi uslovi ne usvoje.

-Dosta je bilo njihovog terora, neka idu u banku da dignu pare ili enka ne idu u prodavnicu, jebale ih kartice!

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar