50 Nijansi Pive

NOVOGODIŠNJE ČUDO: Muškarac otkrio da suđe ne peru vilenjaci

Muškarac iz jednog sela pored Prijedora je par dana uoči Nove godine doživio pravo pravcato čudo otkrivši istinu da vilenjaci ne postoje i da suđe koje ostavi u sudoperu nakon jela neko mora fizički oprati, obrisati i skloniti. Čovjek čiji su inicijali P. B. cijeli živote je vjerovao u vilenjake koji po noći čiste da bi ljudima ujutro kad ustanu sve bilo potaman i na mjestu. Tako je bilo dok je bio mali, a nastavilo se kako se oženio. Na teži način je saznao da vilenjaci ne postoje i da je cijeli njegov život bila laž.

U razgovoru sa ovim čovjekom otkrili smo kako mu je ovo saznanje jako teško palo, ali da pokušava ostati pribran, zbog sebe i zbog svoje porodice.

-Imam 45 godina, u braku sam dobrih 20, imam veliku djecu, živim jedan običan, normalan život. Cijeli život živio sam u uvjerenju da suđe koje zaprljam, kada ga spustim u sudoper po njega dođu vilenjaci, odnesu ga u svoje odaju i vrate ga čistog i urednog. tako sam mislio sve do jedne noći. Jedno veče, žena i ja smo išli od komšija na sijelo, komšo načeo prošlogodišnju peku, odlična za prste polizati, ali je bila poslana. Ustao sam u neko doba noći da se napijem vode i zatekao ženu kako pere suđe koje su djeca ostavila od večere. Na početku sam mislio da mi se priviđa, ali nakon što sam protrljao oči shvatio sam da je to ona, rekao je P. B.

Rekao nam je da trenutno ne razgovara ni sa suprugom ni sa majkom, jer su one krive što je živio u laži cijeli svoj život.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar