50 Nijansi Pive

Domaćica sa Lauša šokirala goste na slavi!

Prije nekoliko dana, domaćini Mirko i Mirjana Božić proslavljali su, kao i svake godine do sada, krsnu slavu Nikoljdan u svom skromnom domuu, na Laušu. I ove godine u goste su im došli prijatelji, rodbina i kumovi koji su pretpostavljali da znaju na šta idu i šta da očekuju. Međutim, već nakon što je posluženo predjelo ostali su neugodno iznenađeni, a do kolača su svi bili pomalo ljuti, posebno žene.

Krivac za cijelu ovu zavrzlamu je Mirjana, Mirkova supruga koja je ove godine odlučila da sve za slavu pripremi potpuno sama. Od riblje čorbe, preko posne sarme, pečene ribe pa sve do kolača. Otišla je toliko daleko da je sama razvijala kore za posnu pitu od krompira i od gljiva. O ovom nemilom događaju se priča već danima, a po svemu sudeći pričaće se sve do narednog Nikoljdana. Kako kažu gosti, tačnije gošće koje su bile na slavi, one će izgledati loše u očima svojih muževa i gostiju bez ikakvog razloga.

-Zaista ne znam šta joj je ovo trebalo, ona je nama zabila nož u leđa i ja ne znam da li ćemo joj ikad oprostiti, rekla je jedna od gošći koja je željela ostati anonimna te nastavila…

-Mi godinama gradimo tu sliku kako je nemoguće da jedna žena u potpunosti sama pripremi slavu i taman kad su nam povjerovali, Mirjana napravi ovu glupost.  Koliko znam nisu neka sirotinja da si ne mogu priuštiti ketering, stvarno ne znam šta joj se desilo u glavi, sigurno je neki prebačaj. Da je makar kolače iz Manje naručila ja joj riječ ne bih rekla nego gospođa i kore sama razvlačila, ljutito je zaključila ova gospođa.

Mirjani pak i dalje nije jasno zašto se njene rođake i prijateljice ljute, ona kaže da su njoj namjere bile u potpunosti čiste i da nema za šta da se izvinjava.

-Ja sam samo shvatila da je hrana koju napravim ukusnija od one koju kupimo i samo sam htjela da ove godine dam sve od sebe i na oseban način počastim svoje goste.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar