50 Nijansi Pive

Banjalučki taksisti polažu ispit o poznavanju prečica

Taksisti u Banjaluci, moraće prema novom pravilniku, imati polažen ispit i o poznavanju prečica u gradu.

Jedan strani turista rekao nam je da ga je banjalučki taksista vozio od autobuske stanice do centra grada sat vremena i da mu je vožnju naplatio 100 maraka.

„Ukucao sam u Google mape i vidio da sam udaljen od grada svega dva kilometara. Sjeo sam u auto i rekao taksisti da me vozi u centar. Ipak, vožnja je potrajala, nekih sat, sat i po vremena, jer me vozio nekoliko krugova oko grada. Kada sam mu rekao zašto se vozimo dvadeset umjesto dva kilometra, on je rekao da vjerovatno dugo nisam bio u gradu i da se Banjaluka izgradila“.

Dodaje da se iznenadio kada mu je vožnju naplatio 100 maraka i pritom mu rekao da se ne žali mnogo već bude sretan što je za te pare dobio i gratis razgledanje grada.

Kako saznajemo, taksisti će dodatno morati polagati i ispit iz matematike jer se desilo da „zaborave“ da uključe taksimetar i putnicima pogrešno obračunaju cijenu vožnju (najčešće skuplju).

Takođe, pojedini taksisti će polagati i ispit iz lijepog ponašanja i samokontrole, jer su se neki putnici žalili da su vozači bili jako nekulturni, a zabillježeno je nekoliko slučajeva premlaćivanja putnika koji su odbili platiti visoku cijenu prevoza.

Na kraju dokumentu koji je u posjedu naše redakcije stoji da će taksisti koji imaju naviku kupanja samo nedjeljom, od sada morati svaki dan biti istuširani i namirisani.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar