50 Nijansi Pive

U Banjaluci uskoro počinje naplaćivanje igranja u parkovima i na igralištima za djecu svih uzrasta!

Svjetska zdravstvena organizacija već duže vrijeme upozorava na to kako djeca sve manje vremena provode napolju, kako vrijeme uglavnom provode zatvoreni i kako roditelji širom svijeta treba nešto da urade po tom pitanju. Banjaluka je trenutno prvi grad na svijetu koji je pronašao veoma efikasan način da djeca što više vremena provode, napolju. Rješenje je veoma jednostavno, IGRANJE ĆE SE NAPLAĆIVATI!

Predsjednik Udruženja za zaštitu djece i omladine, Milivoje Pritka izjavio je kako su nakon dužeg istraživanja došli do rješenja za koje je siguran da će upaliti te da se nada da će ova odluka što prije biti usvojena i od strane gradskih vlasti te da će ubrzo stupiti na snagu.

-Mi smo duže vrijeme posmatrali ponašanje djece i njihovih roditelja i došli smo do zaključka da djeca više vremena provode na plaćenim aktivnostima nego u parkovima, igralištima i ispred zgrade pa smo odlučili da igranje na javnim površinama počnemo naplaćivati jer smo sigurni da će banjalučki roditelji u tom slučaju djecu slati napolje. Odredićemo neke mjesečne tarife za igranje u parkovima i na igralištima, a igranje ispred zgrade biće najpovoljnija varijanta i siguran sam najmanje posjećena, rekao je Pritka.

Ona nam je objasnio i kako je u razgovoru sa nekim roditeljima shvatio da će interes biti zaista veliki.

-Banjalučani jednostavno vole sve što se plaća jer žele da ljudi iz okruženja misle kako oni sebi nešto mogu priuštiti pa zašto to da ne okrenemo u korist novih naraštaja.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar