50 Nijansi Pive

Banjaluka prva u svijetu dobija parking za odrasle

Banjaluka će prva u svijetu dobiti parking za odrasle, na kojem će parovi koji ne mogu da vode ljubav kod kuće, slobodno moći da razmjenjuju nježnosti.

Parking će biti smješten na lokaciji Paskuline ciglane u centru grada, a biće svečano otvoren 15. decembra, uz veliki vatromet.

„Na ovom parkingu postojaće standarna mjesta za mlade parove i zakonite bračne partnere. Imaćemo odvojena parking mjesta za ljubavnike, kako ih bračni partneri ne bi uhvatili u preljubi. Posebno označena mjesta će biti za gej parove i oni će radi njihove sigurnosti biti ograđeni žicom“, rekao je Slavko Kurajica, načelnik u upravi za parkinge za odrasle.

On ističe da će se parking plaćati po satu, da će studenti imati 50% popusta na indeks, dok će penzioneri uz ček od penzije biti u potpunosti oslobođeni plaćanja. Dodao je da će na ovom parkingu u vlasništvu grada, lokalni budžet biti značajno ojačan, a sredstva planiraju iskoristiti za nabavku novih aparata za naplatu parking mjesta.

„Na parkingu će biti napravljen i mali kružni tok, za sve one kojima ovakve raskrsnice predstavljaju fetiš. Mislili smo i na pješake i na bicikliste, pa će postojati i posebna mjesta na travi predviđena za njih, na kojima će moći raširiti ćebad i dekice“ naglasio je Guzina.

Sugrađanka Radojka Prcić kaže da je Banjaluka odavno zaslužila da dobije jedno ovakvo specijalizovano mjesto.

„Čekala sam na ovo više od 10 godina. Živim sa roditeljima, moteli su preskupi, pa sam svako veče sa momkom tražila mjesto u nekom šumarku ili na divljem parkingu. Problem je bio što su ovakva izletišta uglavnom bila prebukirana, a da ne spominjem razne voajere i manijake koji su vrebali iza auta i plašili me u ljubavnom zanosu“, kaže ona.

U komisiji za bezbjednost saobraćaja se nadaju da će korištenjem ovog parkinga vozači umanjiti stres što će smanjiti i broj saobraćajnih nezgoda, te da je obuka mladih jako važna kako bi oni sticali prva iskustva na mjestima koja su namjenjena za to.

„Planiramo da postavimo i kutak za obuku početnika, kako bi im omogućili da se što bolje i kvalitetnije osposobe za različite vrsta aktivnosti koje ih očekuju. Za svakog početnika ćemo obezbijediti instruktora koji će ih obučiti kako pravilno baratati sjedištima u autu ili ručnom kočnicom, a sve kako se ne bi povrijedili i bili što bezbjedniji“, rekao je Božo Karagaća, predsjednik komisije.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar