50 Nijansi Pive

Vozači autobusa žele da se i njima aplaudira kad stignu na odredište

Udruženje vozača autobusa pod anzivom “Bijele potkošulje” uputilo je apel svim građanima naše države, ali i regiona u kome zahtijevaju da se i njima aplaudira kada dovezu putnike na odredište baš kao što se aplaudira pilotu. Oni su u svom zvaničnom pismu naveli kako se osjećaju zakinuto i kako se njihov posao omalovažava iako se oni na svojim putovanjima susreću sa mnogo više prepreka nego piloti.

Predsjednik ovog udruženja, Milenko Drobonja je izjavio kako je njegovim kolegama i njemu preko glave da ih se tretira kao građane drugog reda u odnosu na pilote koji u stvari nisu ništa drugačiji od njih.

-Oni su isto vozači, samo imaju ljepše uniforme, ganjaju stjuardese i u principu se foliraju. Nije nam jasno zašto se njima aplaudira kad slete, a nama se ne apludira kada dovezemo pun autobus putnika iz Banjaluke do Budve, preko Nikišića i hercegovačkih pripizdina. Znate li vi samo koliko puta je meni pred farove istrčala koza, krava ili vepar?! Šta može istrčati pilotu, ‘tica?! S druge strane, oni su gospoda odvojeni od putnika niko ih ne pita “koliko još majstore” niko ih ne maltretira da staju na pauzu svaki čas. Ja sam jedne godine vozo penzionerke u neku mađarsku banju, pa na svakih 15 minuta smo morali praviti piš pauzu, da ne pričam kako mi je jedna po jedna dolazila ili da pokazuje slike unučadi ili da me moli da malo sporije vozim. Ja još uvijek vučem traume od toga!, rekao je Drobonja.

On je podvukao kako njegove kolege i on ne traže puno, te da u svakom slučaju zaslužuju ako ne više onda jednako poštovanja kao i piloti.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar