50 Nijansi Pive

Policajac zaustavio vozača jer nije pričao na telefon

Prije par dana, saobraćajni policajac po imenu Ivan Ošduvat odrađivao je svoju dnevnu smjenu stacioniran na početku Venecija mosta. Kao i svakog dana kontrolisao je saobraćaj, zaustavljao automobile koji su na bilo koji način prekršili neka saobraćajna pravila, a onda je spazio nešto nadasve neočekivano. U automobilu marke Golf VI, vozio se mladić u rucci nije imao telefon, nije pregledavao društvene mreže, a nije ni pričao ni sa kim i on je odlučio da ga zaustavi.

-On je išao iz pravca bulevara Stepe Stepanović i trebalo je da ide prema Venecija mostu. Nije bila neka gužva pa sam ga brzo spazio. Čekao je na semaforu i u rukama nije imao telefon. Ja sam se sažalio jer sam pomislio da je usamljen, nema drugare, porodicu apsolutno nikoga ko bi ga zvao dok vozi pa sam odlučio da ga zaustavim, započinje priču policajac Ošduvat.

Policajac tvrdi kako je momak bio pomalo zbunjen, pitao šta je napravio, a onda je on počeo da ga ispituje.

-Prvo sam ga pitao kako je, odakle radi, čime se bavi. Pitao sam ga da li je oženjen, ima li drugare, da li izlazi. On je u početku bio malo zbunjen, ali je ubrzo počeo da mi odgovara na pitanja. Baš se raspričao o svo životu, djevojci, izlascima i takoto, a onda je spomenuo kako je upravo svoj iPhone ostavio na popravci pa se osjeća kao bez ruke. Pisao sam mu kaznu za nevezivanje pojasa i pustio ga, završio je svoju priču Ošduvati.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar