50 Nijansi Pive

Od ponedjeljka, po uputnicu samo sa uputnicom!

Od ponedjeljka svi oni koji budu trebali uputnicu za vađenje krvi, pregled kod specijaliste ili nešto treće moraće imati uputnicu da im treba uputnica. Odluka je ovo koja je donesena na kolegijumu medicinara održanom prošle sedmice u Doboju.  Na ovoj višečasovnoj sjednici razgovaralo se o tome kako je naš medicinski sistem prilično jednostavan i kako ga je na neki način trebalo osvježiti. Zaključak je to sa kojim su se složili svi prisutni pa je donošenje odluke bilo prilično jednostavno.

Predsjedavajuća ovog simpozijuma, Mirjana Snobinski rekla je kako je ovo jedini način da se napravi neka selekcija te da se stvari malo zakomplikuju jer su do sada bile prilično jednostavne.

-Da bi se ova odluka sprovela u djelo potrebno je otvoriti posebne šaltere na kojima će pacijenti dobijati uputnice da bi dobili uputnice za nalaze ili za specijalistički pregled. Svi oni koji ne budu uzeli uputnicu za uputnicu mogu dobiti samo običan pregled kod ljekara opšte prakse. Mi smatramo da su naši pacijenti dovoljno upućeni pa da sami mogu procijeniti da li će im biti potrebna dodatna uputnica, rekla je Snobinski.

Ona je dodala i da će se za podizanje uputnice za uputnice plaćati posebna participacija.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar