50 Nijansi Pive

Koja si zvijezda Južnog vetra?

Iako posljednjih dana pojedinici pokušavaju srušiti uspomenu na jedan, jedini, neponovljivi Južni vetar, produkciju koja je iznjedrila neke od najvećih zvijezda današnjice, tako što su neki trećerazredni film nazvali ovim imenom, mi ćemo se potruditi da jednom zauvijek naglasimo šta je Južni vetar i za šta treba da ostane simbol.

Južni vetar je oduvijek bio sinonim za dobru pijanku, dobru narodnu pjesmu koja se pjeva iz duše, a oni koji su bili dio ovog tima su i dana danas popularni, njihove pjesme se i dan danas pjevaju. Mi smo napravili malo istraživanje i napravili listu kakvi su to ljudi slušali zvijezde Južnog vjetra.

Ako ste se pronašli sebe ili nekoga koga poznajete, molimo vas da nam javite.

Sinan Sakić

Kralj romske muzike, čovjek koji je i za života bio legenda. Njega su uvijek voljeli samo pravi meraklije, oni što su u kafani ostaviti i posljednji dinar, koji kući ne idu dok ih čistačica ne istjera, oni koji su u stanju maltretirati muziku da im 50 puta zaredom pjeva „Za venčanim stolom“. Danas ga slušaju i neki urbaniji likovi jer je to trenutno moderno, ali činjenica je da je on omiljeni pjevač alkoholičara, fizičkih radnika i gastarbajtera te da ga ovi urbani jednostavno ne razumiju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar