50 Nijansi Pive

Uber stiže u Banjaluku

Banjalučane koji se ovih dana žale da ne mogu pronaći taksi, obradovaće informacija da će u našem gradu uskoro biti pokrenuta usluga slična Uberu.

Za one koji još ne znaju, Uber je najveća platforma za taksi prevoz na svijetu, koja putem mobilne aplikacije povezuje vozače i putnike.

Slavko Guber, osnivač banjalučke varijante popularne aplikacije, objašnjava kako će ova platforma funkcionisati kod nas.

„Banjaluči Uber, odnosno “Guber” će biti sličan, ali ipak malo drugačije od originalnog koncepta. Mi ćemo na jednom mjestu okupiti vlasnike svih vozila starijih od 30 godina. Među njima je najviše golfova dvica, zastava, kao i italijanskih marki automobila sklonih kvarovima“, rekao je on.

Mito Đulijeta, član udruženja i jedan od vozača Alfa Romea objasnio nam je zašto je odlučio da se pridruži ovoj platformi.

„Prijavio sam se u Guber s obzirom da bi mi dobro došlo da nekoga vozim sa sobom i da mi pravi društvo u servisu. Najčešče ostajem u kvaru kada pada kiša koja pokvasi elektroniku, ili teže palim ujutru ako je temperatura ispod 10 stepeni. Ponekad je potrebno pogurati auto do pumpe, jer ostajem bez goriva, pa će mi dodatni par ruku svakako dobro doći“, kaže on.

I dok se banjalučki taksisti žale kako im se ne isplati voziti kratke relacije, članovi “Gubera” poručuju da će putnike voziti potpuno besplatno.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar