50 Nijansi Pive

Nezabilježeno: Mladenci pare od slatke poklonili u humanitarne svrhe!  

Iako zvuči potpuno nevjerovatno jedan novopečeni bračni par je odlučio da kompletnu sumu novca koju su prikupili od slatke poklone u humanitarne svrhe.

Kako sazajemo, ovaj nesvakidašnij slučaj, koji u potpunosti odudara od većine do sada viđenog, odigrao se proteklog vikenda u jednom luksuznom svadbenom salonu nedaleko od Banjaluke.

“I mlada i mladoženja su iz dobrostojećih porodica. Imali su više od 700 gostiju. Dosta njih je došlo iz inostranstva i takmičili su se ko će više eura strpati u kovertu”, naveli su kumovi velikodušnog bračnog para.

Iako je jedan od glavnih motiva organizacije tako grandioznih ceremonija prikupljanje što veće gomile novca, oni su odlučili da se svega odreknu i uplate sredstva onima koja je pomoć prijeko potrebna.

„Moj otac, koji je vlasnik nekoliko benzinskih pumpi nam je kupio petosoban stan u centru i najnoviji BMW džip, ali supruga i ja smo odlučili da ih poklonimo višečlanim porodicama i onima bez krova nad glavom. Njima su ipak potrebniji, a mi ćemo se već snaći“, kaže mladoženja.

Mladenci su čak i korpu punu para od kićenja svatova uplatili za stipendiranje nekoliko talentovanih učenika bez roditeljskog staranja.

„Uspjeli smo nagovoriti i poznati bend koji nam je svirao na svadbi da se odrekne bakšiša, a mi smo odlučili da pored svega toga i novac koji smo namijenili za medeni mjesec na Baliju poklonimo siromašnima“, rekla je mlada.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar