50 Nijansi Pive

Nova radionica za djecu hit u Banjaluci

U moru kreativnih radionica i kurseva kod nas, u Banjaluci je nedavno otvoren jedinstveni Centar za obuku, preživljavanje i snalaženje djece.

Đuro Pralica, osnivač Centra i glavni trener u radionici, kaže da je ovo nešto sasvim novo u našem gradu i da je cilj da se polaznici obuče da postanu samostalni pojedinci, ali i budu od finansijske pomoći roditeljima.

„Roditelji danas rade po 10 sati i nemaju vremena da se brinu o djeci kao nekada. Umjesto da djeca na skupim kursevima uče beskorisne stvari poput programiranja i robotike, u našoj radionici polaznike učimo za konkretne oblasti“, rekao je on.

Početni kurs podrazumijeva snalaženje prostoru i u domaćinstvu. Tako će djeca učiti osnovne stvari poput pripreme obroka, pranja suđa i veša, odlaska u školu, pisanja zadaće i samostalnog kretanja po gradu.

„U srednjem stepenu polaznike, umjesto da učimo kako da postanu YouTube zvijezde, obučavamo lakšim majstorskim poslovima. Mogu ih obavljati kod kuće i pomagati roditeljima, ali i zaraditi džeparac radeći po komšiluku. Tu spadaju poslovi izmjene utičnice, postavljanja laminata i rukovanje bušilicom“, ističe on.

Pralica naglašava da je u pripremi napredni kurs gdje će polaznici u specijalnom kampu usavršavati preživljavanje u prirodi u kojem će ih iskusni treneri obučavati kako da se odbrane od divljih životinja.

„I ne samo to, u prirodi  mogu da probaju razne specijalitete, kao što su zmije, žabe i puževi, a edukovaćemo ih i kako da prepoznaju tartufe kako bi njihovom prodajom zaradili sami sebi za garderobu, mobilne telefone i ekskurziju“, dodao je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar