50 Nijansi Pive

Evo zašto je najbolji student odlučio da ostane u BiH

Ovih dana mediji su prenijeli vijest da je najbolji student jednog fakulteta kod nas, sa prosjekom ocjena 10, odlučio da ostane u zemlji.

I dok su svi oduševljeno pozdravili odluku mladića koji je rekao NE inostranstvu, naša redakcija je saznala pravu istinu.

„Mnogi su nasjeli o priču da on ostaje kod nas jer smatra da ovaj prostor ima perspektivu. Ali njegov plan uopšte nije bio da kao mlad inženjer ostaje u BiH, jer smatra da uspješnu karijeru u svojoj struci može da ostvari isljučivo negdje vani“, rekao je prijatelj najboljeg studenta generacije.

On dodaje da je njegov kolega potpuno svjestan činjenice da kod nas mora da radi za malu platu, ili traže bolji poslovi preko „štele“ i da ga je to natjeralo da svoju sreću potraži negdje „preko“.

„Prava istina je da je on izvadio avionsku kartu u jednom pravcu za inostranstvo, jer ga je u Njemačkoj već od 1. novembra čeka posao. Ipak, problem je nastao kada je let koji ga je trebao odvesti tamo otkazan, pa je on bio primoran da još par dana ostane ovdje“, navodi naš izvor.

Na kraju poručuje da se njegov kolega nada da će već privim narednim letom, koji je na rasporedu sljedeće srijede, uspjeti da konačno napusti državu.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar