50 Nijansi Pive

Počeo sa radom Savez za ostanak konobara!

Udruženje građana Savez za ostanak konobara prošle sedmice je počelo sa radom u naselju Mejdan, u Banjaluci. Mnogi entuzijasti ovog grada su se okupili ne bi li smislili najbolju moguću strategiju kojom bi se spriječio masovni odlazak konobara iz našeg grada koji u posljednjih nekoliko godina traže poslove u Evropskim državama: Njemačkoj, Irskoj, Austriji pa čak i Hrvatskoj. Osnivač i predsjednik ovog Saveza jeste Ljubiša Meraklija, koji je, kako sam kaže, na vrijeme otkrio koji je najveći prblem u današnjem društvu.

On je za naš portal izjavio kako se moraju odrediti prioriteti i konačno se mora jasno i glasno reći šta nam je najbitnije i za šta treba da se borimo.

-Ja sam zaista svjestan toga da nije dobro da odlaze ljekari, ali treba biti realan i zapitati se “koliko često odlazim kod ljekara, a koliko u kafanu”. Ja sam zaista zabrinut ko će nama kuvati i posluživati kafe ukoliko se ovaj trend odlaska konobara ne zaustavi, rekao je Meraklija.

On je u svom obraćanju medijima istakao značaj kafane u našem društvu i objasnio kako se i dan danas najvažnije odluke donose upravo tamo.

-Mi kad smo sretni idemo u kafanu, kad smo tužni idemo u kafanu, mi radno vrijeme provodimo upravo u kafani, to je dio nas i to nikada ne smije da se promijeni. Ja ću se zajedno sa svojim kolegama iz Saveza boriti da se odliv konobara zaustavi, na prvom mjestu tako što ću kafane što češće posjećivati i ostavljati bakšiš baš svaki put. Apelovao bih na naše sugrađane da urade isto jer to je jedini način da se nešto promijeni. Nemojte ovo uzimati zdravo za gotovo, u pitanju je ozbiljna stvar, poručio je za kraj Meraklija.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar