50 Nijansi Pive

Osnovano tajno udruženje ljubitelja OBIČNOG piva!

U Banjaluci je nedavno osnovano tajno Udruženje ljubitelja običnog piva, a ako želite postati njihov član treba da ispunjavate samo jedan jedini uslov, a to je da ne pijete craft već obično pivo. Osnivač ovog udruženja Milorad Klipača je izjavio kako je Udruženje jedino mjesto gdje može popiti pivo bez da ga gledaju sa visine, bez da se osjeća nipodaštavano i kao da je manje bitan.  On je za naš portal izjavio koji su motivi bili da osnuje ovo udruženje.

-U prethodnih nekoliko godina kao da je sramota piti obično, naše pivo. Svi se nešto nafuravaju da su veliki znalci i piju piva samo craft proizvodnje, čak i ako im se ne sviđaju jer jednostavno žele biti u trendu. U početku to nije bilo toliko izraženo, ali u posljednje vrijeme mi ljubitelji običnog piva doživljavamo strašne neugodnosti kad god naručimo pivo koje nije craft. Upravo iz tog razloga sam odlučio da napravim ovo udruženje u kome će se okupljati svi ljubitelji običnog piva, rekao je Klipača.

Jedan od članova ovog udruženja koji je želio ostati anoniman rekao je da je Udruženje jedino mjesto na kome ne mora da se pretvara da je nešto što nije.

-Sa svojim drugarim, kad izađemo redovno naručujem craft pivo jer ne želim da trpim njihovo pod***avanje, a nakon svakog izlaska dođem u Udruženje da išćeifim kao čovjek i uvijek ću biti zahvalan Miloradu što je uradio ovo za nas koji ne volimo craft pivo.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar