50 Nijansi Pive

Banjalučani ne žele H&M, KFC i Zaru i imaju sjajan razlog za to!

Nedavno je u Domu omladine u Banjaluci održana javna rasprava na kojoj se raspravljalo o nekim novim investicijama i svjetskim trgovačkim lancima koji bi mogli otvoriti svoje radnje u našem gradu, a reakcija građana bila je više neočekivana jer je većina rekla jasno i glasno NE svim poznatim kućama kao što su ZARA, H&M, Bershka, C&A, KFC, Burger King, Starbucks i mnogi drugi.

Moderator ove rasprave bio je sekretar nevladine organizacije koja se bavi ispitvanjem javnog mnjenja, Siniša Anketa i on je izjavio kako zaista nije očekivao tako burnu reakciju građana koji su učestvovali u javnoj raspravi.

-Za početak, iznenadio nas je veliki odziv građana, na prvom mjestu pripadnica ljepšeg pola koje su nekako više zainteresovane za ovu tematiku. Jednostavno nije bilo dovoljno mjesta da primi sve zainteresovane, a znate da se kod nas ovakve stvari obično zaobilaze. Druga stvar koja nas je iznenadila jeste negativna reakcija gotovo svih prisutnih na mogućnost dolaska poznatih robnih i prehrambenih brendova u naš grad, ali kad su nam objasnile zašto ne žele da se u Banjaluci otvore ovi butici i restorani mogli smo da ih razumijemo, rekao je Anketa.

Učesnica ove javne rasprave bila je i Jelena Instagramović koja kaže da nije ok da se otvaraju ovi butici jer onda ona i njene drugarice više neće imati razloga da posjećuju Beč, Zagreb, Beograd i ostale evropske prestonice.

-Mi više nećemo morati ići u šoping u Evropu, samim tim nećemo se razlikovati od djevojaka koje sebi ne mogu priuštiti ta putovanja. Šta to znači? Ako se otvori Starbucks u Banjaluci, moja fotografija na Instagramu kako pijem Pumpkin spice latte neće imati nikakvu težinu, neće izazvati zavist jer će svima biti dostupna. Apsolutno se protivim ovome i uradiću sve što je u mojoj moći da spriječim otvaranje ovih butika, restorana i kafeterija, rekla je vidno uzbuđena Instagramović.

Njeno mišljenje dijeli i većina dama koje su to veče učestvovale u žučnoj raspravi kojih bi svakako trebalo biti više, jer se samo na taj način vidi šta građani Banjaluke zaista žele.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar