50 Nijansi Pive

Među migrantima pronađeni državljani Bosne i Hercegovine!

Granična policija BiH je među migranitima pronašla brojne državljane Bosne i Hercegovine koji su im se pridružili na njihovom putu prema Zapadnoj Evropi. U saopštenju koje su poslali svim medijima navodi se da se nad pojedinim licima sprovode određene kontrole, neki su pušteni, a jedno lice je privedeno. Predstavnik granične policije koji se obratio novinarima rekao je kako ovakve komplikacije nisu očekivali, ali da su reagovali na vrijeme.

-Prije nekoliko dana dobili smo dojavu da se zajedno sa migrantima kreću sumnjive osobe, koje se izgledom ne uklapaju među migrante i koje odudaraju od opisa migranata. S obzirom na to da je ovakvih dojava bilo zaista mnogo, morali smo reagovati pa smo sproveli detaljnu kontrolu i dobro se iznenadili njenim rezultatima. Naime, među migrantima smo pronašli oko desetak stolara iz Zvornika, isto toliko molera iz Tešnja, nekoliko automehaničara iz Bijeljine te jednog slikara za koga vjerujemo da je samo zalutao, rekao je predstavnik granične policije Miljenko Carina.

On je naglasio kako mu je iz samog vrha javljeno da se svi KV zanatlije odmah moraju izuzeti iz kolone, te da im se mora oduzeti pasoš na neko vrijeme da ne bi mogli napustiti BiH u narednih godinu dana. Iz izvora bliskih policiji saznali smo da je jedino pušten slikar jer on ne može biti od nikakve koristi, a i svakako se vjeruje da je u kolonu sa migrantima ušao slučajno.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar