50 Nijansi Pive

Iz Svemirskog centra „Mahovljani“ uspješno lansirana prva letjelica  

Nakon gotovo pola vijeka od spuštanja čovjeka na Mjesec, svjetski mediji su danas prenijeli vijest o istorijskom letu u orbitu iz Svemirskog centra „Mahovljani“ pored Banjaluke, a cijeli događaj je emitovan u direktnom prenosu širom planete.

„Danas, 30. oktobra 2018. godine, uspješno je lansirana letjelica koja je boravila u orbiti dva sata da bi se potom sigurno prizemljila u Stokholmu. Ovaj datum će tako ostati zlatnim slovima upisan u istoriji čovječanstva, kao prva misija sa ljudskom posadom koja je uspješno obavila zadatak i odvezla putnike u inostranstvo“, saopštili su iz ovog Svemirskog centra.

Za komandama letjelice našao se iskusan član svemirske posade, Đurađ Gagarin, unuk čuvenog Jurija, koji je putnicima poželio dobrodošlicu i sretan let.

Uspješno lansiranje letjelice u inostranstvo su ispratili najviši državnici uz konstataciju da je ovo „mali korak za čovječanstvo, ali veliki za našeg čovjeka“.

Naš čovjek tako više neće morati da do Evrope putuje dva dana autobusom, čeka satima na granici i smrzava se napolju dok ga legitimišu na svakoj pasoškoj kontroli.

Prisutni građani su sa oduševljenjem ispratili ovaj let uz komentare da je napokon sa našeg kosmodroma poletjelo nešto „sem ptice“.

Jedan od putnika koji nije mogao da vjeruje svojim očima rekao je da će konačno vidjeti inostranstvo iz vazduha i obećao da će po povratku kući donijeti kamenje iz Švedske.

***

Redakcija 50 Nijansi Pive čestita svim građanima uvođenje novih letova, u nadi da će većina njih da kupuje povratnu, a ne kartu u jednom smjeru.

Takođe, podsjećamo da smo i sami učestvovali u privlačenju stranih avio kompanija tako što smo u nekoliko navrata pisali o uvođenju niskotarifnih linija „od kojih bi korist imali samo građani“.

 

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar