50 Nijansi Pive

Banjalučki horovi i etno grupe otkazali sve nastupe do kraja godine!

Ovogodišnja predizborna kampanja ostavila je traga na brojne muzičke horove, etno grupe i vokalno-instrumentalni sastave, koji su iznenada kolektivno ostali bez glasa.

Iako su u prvi mah pomislili da su zakačili neki virus, nakon posjete specijalistima, konstantovana je akutna postpizborna preforsiranost glasnica.

„Naš hor je radio za vladajuću stranku i u toku mjesec dana imali smo više od 150 nastupa na predizbornim mitinzima. Tu ne računam otvaranje puteva, bolnica i svega ostalog, pa kad se sve sabere u septembru smo nastupali oko 300 puta“, kaže umjetnički rukovodilac jednog banjalučkog ženskog hora.

On prizanje da je dodatni problem predstavljao to što su zbog visokih zvaničnika iz Srbije, morali izvoditi po dvije himne, što je dodatno doprinijelo pucanju glasnih žica.

„I ostale kolege, koji su radili za druge stranke se žale da su im glasovi pukli, a jedna komplet sekcija Kulturno-umjetničkog društva je završila u bolnici zbog jake upale mišića“, dodaje on.

„Iako smo do kraja ove godine imali nastupe u zemlji i inostranstvu morali smo ih prebaciti za proljeće. Čak smo bili prinuđeni otkazati učešće na jednom poznatom međunarodnom festivalu horova na kom smo nastupali svake godine. Nadam se da će nam se glas vratiti što prije jer nam buvalno znači život, odnosno siguran posao“, rekao je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar