50 Nijansi Pive

Konobar u Budvi dobio otkaz zbog pretjerane ljubaznosti

Šćepan Ćetojević zvani Bakšiš, mladi konobar iz Prčnja, pred kraj ljetne sezone dobio je otkaz u budvanskom kafiću “Na pjenu od piva” iz nesvakidašnjeg razloga.

Kako nam je javio dopisnik 50 nijansi pive sa godišnjeg odmora, Bakšiš je najuren sa posla jer je bio suviše ljubazan prema gostima.

“Kad je dočekiva’ goste s oni imbecilni osmijeh, ćuta’ sam. Kad je svaku rečenicu počinja’ sa ‘izvinite’ a završava’ sa ‘hvala’, riječ mu reka’ nisam. I kad je trča’ okolo ka’ neki mahnit da što prije postigne i što prije ljude posluži, samo sam se u tišini krstio. Al’ kad je počeo pepeljare da prazni i nove donosi na svakih 15-20 minuta, tu sam podvuka’ crtu”, kazao je našem dopisniku Grdan Mrkobrda, vlasnik ovog renomiranog lokala.

Kako kaže, ovakvo ponašanje bi se moglo tolerisati da su u pitanju bili ruski ili barem britanski gosti, ali kako je u pitanju bila porodica iz Bijeljine, takav tretman je nedopustiv.

“Ovi je lokal ponos Mrkobrda već četiri generacije. Imamo reputaciju kojom se ponosimo. Zna svak’ ko nas pošjeti đe ulazi i kakvo ga tradicionalno crnogorsko gostoprimstvo očekuje. I onda neki neki balavac tu dođe da mi pere pepeljare, troši vodu što smo je jedva u kadu u’vatili prije restrikcije, da mi dadilja i tetoši goste ka’ da smo u kakvu Španiju il’ nedobog Grčku… To ne dolazi u obzir. Ovo je poštena crnogorska kafana i takva će ostati”, odlučan je vlasnik.

Na ovaj incident je reagovalo i crnogorsko ministarstvo održivog razvoja i turizma, koje je najavilo da će Šćepanu Ćetojeviću trajno zabraniti bavljenje bilo kojom vrstom ugostiteljstva.

“Nadamo se da će njegov primjer biti jasna poruka svima da se narušavanje međunarodnog ugleda Crne Gore neće tolerisati”, poručeno je iz ministarstva.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Hidrometeorološki Zavodnik

Dodaj svoj komentar