50 Nijansi Pive

50 NIJANSI MUNDIJALA: Idealni tim bivše Jugoslavije za Svjetsko prvenstvo!

Iako smo mi portal koji je nadugačko i naširoko poznat kao jedan od najobjektivnijih medija u Republici Srpskoj, koja je kao što znamo bolji dio Bosne i Hercegovine, čije vijesti prenose i ugledni svjetski mediji poput “Njujork Tajmsa”, “Gardijana” ili francuskog “Le Monda”, ovog puta smo se odlučili da budemo potpuno subjektivni i damo isključivo personalni osvrt na fudbalsku tematiku.

Sastavljanje liste bilo koje vrste je uvijek “dvosjekli mač”, a sastavljanje spiska najboljih fudbalera u istoriji bivše Jugoslavije koji su učestvovali na nekom od svjetskih prvenstava od 1930. godine u Urugvaju, pa do predstojećeg Mundijala u Rusiji je stvarno rudarski posao.

Rizikujete najprije da vas proglase nacionalističkim smećem ili ne daj bože Srbinom, odnosno Hrvatom ili pak Bošnjakom, da vas napiče Grobari jer ste Zvezdaš, ili obrnuto, to jest da postanete Željin “Manijak” iako u Vama kuca “bordo” srce. A o ovim “majstorima sa mora”, tvrdokornim hajdukovcima da ne govorimo. Za nih ste definitivno odvratni Purger, a pritom još i srpske nacionalnosti. Dakle, degenek vam ne gine!

U takvoj konstelaciji odnosa virtuelnog svijeta, moramo naglasiti da je ovo samo naša lista, a ako vam iz bilo kog razloga ne odgovora, slobodno nas ispljujte u komentarima ili brate napravite vlastiti sajt, blog, nešto, pa pišite šta vam je volja! Drevna izreka iz antičkih vremena glasi da tastatura trpi ama baš sve! Pa i nas, a mi smo još pritom i plaćeni, a vi se slikajte!

GOLMAN

Petar Borota

Suverena jedinica naše liste je Petar Borota! Za mlađe čitaoce, riječ je o nekadašnjem čuvaru mreže Partizana i Čelsija po kojem je nastala čuvena pjesmica Grobara: “Ko voli Partizan, ko voli Čelsi, nek j### mater Crvenoj zvezdi”.

Svojim potezom nakon odbranjenog penala na utakmici u Engleskoj, kada je ušao s loptom u gol po kačket, postao je inspiracija za film “Kad porastem biću kengur”, jednoj od najboljih komedija u bivšoj Jugoslaviji, a koja je potpisniku ovih redova spasila brak. Stare mi.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Vladimir Loptašenko

Dodaj svoj komentar