50 Nijansi Pive

Izrevoltirana Banjalučanka dala otkaz i napravila potez života!

Jedna Banjalučanka shvatila je da da ne živi na način kako bi to zapravo željela, te je odlučila da to promjeni. Godine provedene prvo za knjigom, a zatim na poslovima u administraciji koji joj nisu donosili gotovo nikakvo zadovoljstvo natjerale su je da u konačnici se ohrabri i presiječe. Tome su pridonijela i slična iskustva drugih Banjalučanki.

-Godinama se osjećam zarobljeno, svaki dan mi izgleda isto. Ustanem ujutru rano, spremim se, odem na posao, tamo provedem 8 – 10 sati, poslije posla negdje popijem kafu. Onda odem kući, spremam se za sutrašnji dan na poslu, pa za spavanje. I tako bukvalno svaki dan. U jednom momentu svega mi je bilo dosta, pa sam odlučila da dam otkaz, podignem sav novac koji imam i otisnem se na put oko svijeta, ispričala je ona.

Zatim je podigla ušteđevinu i platu, a kako nije znala koliko će njeno putovanje trajati, odlučila je i da plati sve račune i kredite koje ima, da se troškovi ne bi gomilali dok nije tu.

-Spakovala sam se, odlučila krenuti, za početak, na sjever Evrope. Kupila sam sebi sendviče i vodu, sjela sam na gradski autobus, otišla na željezničku stanicu, a za novac koji mi je preostao nakon plaćanja računa i troškova, kupila kartu za voz. Poslije 25 minuta stigla sam na svoju destinaciju, u Mišin Han, objasnila je.

Djevojka je dodala kako se malo razočarala. Bez obzira na naporan rad i štednju, sa prosječnim primanjima u ovoj zemlji put oko svijeta se ne može priuštiti, pa čak ni djelić istog.

-Jedva živa sam se vratila nazad u Banjaluku, autostopom. Ubuduće umjesto puta oko svijeta, moraću sebi planirati put oko neta, ako mi ga ne isključe, zaključila je ona.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar