50 Nijansi Pive

Na jesen se uvodi Zakon o obaveznom članstvu u partiji

Od 1. aprila ove godine svaki punoljetni građanin Republike Srpske će morati imati partijsku knjižicu, jer će članstvo u stranci biti zakonski obavezno.

„U posljednje vrijeme je prisutan trend povećanog broja učlanjenja novih, prije svega mladih ljudi, te je logično bilo da uvedemo zakonsku obavezu ove vrste“, kratko su saopštili iz službe za informisanje Saveza stranaka Republike Srpske.

Politikolog Lelemud Palamudović  kaže da je činjenica da se ljudi mahom učlanjuju u političke partije kako bi se zaposlili i da su najveće stranke uhljebili gotovo sve svoje članove na dobro plaćene državne poslove.

„Građani trebaju dobro procijeniti koja članska knjižica će im pomoći kako bi se što prije stranački aktivirali i zaposlili. Zbog podjele javnih preduzeća i ustanova nakon izbora, prvo treba da dobro razmisle kojoj političkoj partiji da se pridruže“, dodao je on.

U Savezu sindikata stranaka kažu da se ne treba protiviti ovoj odluci i ocjenjuju da će novi zakon omugućiti smanjenje stope nezaposlenosti, jer su u demokratskom sistemu velike partije garant zaposlenja u državnom aparatu.

Najveće stanke danas broje po stotine hiljada članova, a uvođenjem novog zakona očekuje se da će se taj broj utrostručiti. Sam proces biće jednostavan i svaki punoljetan stanovnik će prilikom izdavanja lične karte morati izabrati partiju u koju želi da se učlani.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar