50 Nijansi Pive

Prosvjetne radnice apleuju na roditelje da podignu budžete za kupovinu osmomartovskih poklona!

Savez učiteljica iz Bijeljine je nedavno je istupio u javnost da apeuju na roditelje kako je vrijeme da povise budžet za kupovinu osmomartovskih poklona za učiteljice i nastavnice sa pet, na minimalnih deset maraka jer su krajnje razočarane izborom poklona u posjednjih nekoliko godina.

Dragica Švraka, jedna od članica ovog saveza istakla je kako je bilo krajnje vrijeme da se progovori o ovom gorućem problemu u prosvjeti te da su one zaista godinama trpile to što dobijaju loše, nekvalitetne poklone, a pošto je vrijeme takvo da se žene mogu boriti za svoja prava i glasno pričati o svemu što ih tišti one su odlučile da progovore o onome što ih trenutno najviše muči.

Dragica kaže da je u njenoj dvadesetogodišnjoj karijeri primila zaista mora vaza, keramičkih figurica, cvijeća u saksijama, marama, šalova i svih onih gluposti koje jedna učiteljica može da primi, ali je odlučila da to više neće trpiti.

-Ja više nemam gdje stavljati sve te gluposti koje mi djeca poklanjaju za 8.mart, a recimo vrijeme mi je da zamijenim mašinu za pranje veša a bi se mogli organizovati da mi kupe nešto korisno. Da se roditelji ne brukaju, a ja ću biti srećna i sa zadovoljstvom ću dolaziti na posao i učiti im djecu, izjavila je Švraka.

Njega koleginica Mira Puhalo dijeli njeno mišljenje i kaže da je vrijeme da roditelji povise budžet za poklone.

-Ja sam za to da se sve radi u skladu sa zakonom i akcizama. Ako je poskupilo gorivo onda treba da se poveća budžet za kupovinu osmomartovskih poklona za učiteljice, zaključila je Puhalo i dodala da ako dobije još jedan set šolja da ne odgovara za svoje postupke.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar