50 Nijansi Pive

ŠOKANTNO!!! Uzeo bolovanje jer ne može da spava na državnom poslu!

Skandal, do sada nezapamćen u jednom javnom preduzeću,  potresao je veliki broj iskusnih, prekaljenih kancelarijskih radnika, starije generacije.

Naime, iz dobro obavještenih izvora saznajemo da je jedan od radnika bio prinuđen uzeti bolovanje nakon što je utvrđeno da dotični već duže vremena nije bio u mogućnosti da upražnjava svoju omiljenu dnevnu poslovnu rutinu – kunjanje na poslu. Kako nam je objasnio, sve je počelo zapošljavanjem mlađeg kadra koji apsolutno nema poštovanja ni prema starijim, iskusnim kolegama, kao ni prema provjerenim načinima rada koji su perfektno funkcionisali decenijama.

Overworked Businessman

’’Konstantna podvriskivanja mladih koleginica, lupanje štiklama, pohotno roktanje i galama mladih kolega na hodniku narušavaju red i mir ove eminentne ustanove. U moje vrijeme se znalo da samo rukovodeći kadar smije drpati mlade radnice i to u SVOJIM KANCELARIJAMA, a ne po hodnicima narušavajući mir i harmoniju ustanove. Zbog narušenog psihičkog zdravlja bio sam prinuđen uzeti bolovanje i kunjanje na poslu zamijeniti onim u kući, a kao što znamo mi, stari kancelarijski lisci, nije to to. Osim toga, bolovanje pokriva tek 70% dnevnice, tako da sam ja i finansijski ugrožen. Zbog toga sam se obratio sindikatu, jer ko bolje razumije prava radnika od našeg sindikata. Služba je služba, al’ tužba je tužba!!!’’ izjavio je N.N.

U sindikatu kažu da ovo nije izolovan slučaj i da su već primili određeni broj prijava, a kako strahuju ovakvih slučaja će biti još, posebno jer je izborna godina i biće zapošljavano još mladog, neraspoređenog kadra, koji svoj partijski hljeb želi zaraditi patriotski u javnim preduzećima, a ne kao kakvi klonjari u Austrijama i Švajcarskama.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar