50 Nijansi Pive

Pronađen Bosanac koji šalje pare tetki u Njemačku

Deviz Evrić, Bosanac iz Tugovića kod Tešnja, postao je prva osoba iz Bosne i Hercegovine koja je javno priznala da šalje pare tetki u Njemačku.

Navodi da je za ovakav splet okolnosti glavni krivac tetkino nepromišljeno ulaganje novca u kripto valute te da je posljednji mejl koji je od nje dobio, u kojem mu je poslala nekakve kripto mačke, bio kap koja je prelila času koja je u njegovom slučaju uvijek bila prazna.

”Rekla mi je da je sav novac kojim raspolaže uložila u neke bitte koine i da trenutno nije u mogućnosti da mi šalje išta opipljivo, a naročito ne novac.” – tužno je promrmljao Evrić.

Deviz je dodao da je nakon tragičnog mejla pokušao nagovijestiti tetki da mu kripto mačke nisu potrebne te da već ima jednog pravog mačka o kojem ionako ne brine, pa joj je uz posljednji dašak entuzijazma poslao prazne plave koverte u nadi da će prepoznati da nešto u njima fali. S obzirom da je bankovni račun ostao prazan i danima poslije toga, odlučio je da joj pošalje nešto što bi je na najdirektniji mogući način podsjetilo na ono što mu je potrebno. Pare i ništa drugo.

”Nakon što je misija ”plava koverta” propala, odlučio sam da promijenim taktiku i pošaljem joj tuce para za monopol. Nekada smo se znali pravo dobro zabavljati igrajući ovu društvenu igru, posebno kad je tetka umjesto para za monopol koristila evre, pa se nadam da će joj ovaj potez osvježiti pamćenje.” – dodao je Deviz.

U slučaju da ni ova taktika ne urodi plodom, Evrić je u svom poderanom rukavu sačuvao još nekoliko asova, dvica, a bogami i trica.

”Nedavno su mi djeca u školi na času likovnog vaspitanja dobila zadatak da nacrtaju nešto na temu ”Moja tetka iz Njemačke”. Sin je nacrtao veliku novčanicu od pet evra, a kćerka novčanicu od deset evra. Moraću joj poslati i ove crteže, čisto da je podsjetim na to kakve samo male virtuoze za kistom tetka ima.” – govori Evrić.

Ukoliko ni crteži ne urode plodom, posljednja nada za spas Deviza krije se u praznim i nevažećim bankomatskim karticama, koje planira da pošalje u više navrata i uz različite tekstualne poruke.

”S obzirom na praksu dodjeljivanja određenih novčanih bonusa koju banke u Bosni i Hercegovini primjenjuju kao marketinšku strategiju za dobijanje novih korisnika, svaki mjesec sam mijenjao banke i kartice kako bi mogao da trošim bonuse koje sam dobijao besplatno. Čim bih potrošio bonuse sa jedne kartice, odmah bih izvadio račun u drugoj banci i preuzeo novu poklon karticu za trošenje.” – rekao je Evrić.

Deviz je naglasio da je vremenom uspio da sakupi vrhunsku kolekciju iskorištenih i nevažećih bankomatskih kartica, koje danas, nažalost, služe samo za povremeno crtanje i sakupljanje prašine te je zaključio da je sad najbolje vrijeme da ih se riješi.

”U prvu kovertu koju sam naslovio ”NIKAD DOBAR UZ BANKU BOBAR” stavio sam nevažeću viza karticu Bobar banke. Drugu kovertu nazvao sam ”NOVA BANKA MUČI MOGA RANKA”, treća se zove ”UZ ŠPARKASE NE ZNAM ZA SE”, a četvrtoj u kojoj se nalazi iskorištena poklon karica bivše Hypo banke dao sam ime ”KO JE PIPO HYPO, TAJ JE RIKO UZ ADIKO”. – obrazložio je Deviz.

Ovaj neobični niz pisama za poziv u pomoć se nastavlja, pa smo naišli i na ona koja su naslovljena sa ”BANKA INTEZA SA KREDIT ME ZEZA”, ”UZ UNIKREDIT NEĆEŠ UŠTEDIT’” te “KOMERCIJALNA BANKA NE MAZI MOG STANKA”. U nizu različitih kartica jedino nismo mogli pronaći onu koju je poklanjala Banka Srpske.

”Nadam se da će tetka čitati ispod redova prilikom otvaranja pisama i da će se napokon urazumiti i poslati mi traženi novac. Nije lako kad ti žena pronađe privremeni posao u Srbiji, pa joj onda dok ne stane na noge moraš slati novac prvih šest mjeseci, što se onda odužilo na dvije godine bez ikakve tendencije da stane.” – poentirao je Evrić i tako stavio tačku i na ovu vijest. Tačka.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Džo Satirani

Dodaj svoj komentar