50 Nijansi Pive

Navijači CSKA: Nikad više u Beograd, samo Banjaluka!

Pristalice moskovskog CSKA, kojih je nekoliko hiljada nedavno prisustvovalo utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu (0:0) u okviru šesnaestine finala Lige Evrope, bilo je razočarano prijemom u srpskoj prestonici.

Sergej Ivanov Pravoslavič iz Moskve priznao je medijima u Beogradu da nije očekivao toliko poniženje od tradicionalno bratskog pravoslavnog naroda…

“Cijelog života slušam o gostoprimstvu Srba, koji dočekuju goste iz Rusije sa hljebom i solju ili slatkim od šljiva, pa onda dođe odojak, rakija, razne vrste piva, a mi njima poklonimo, kako naša tradicija nalaže, najjeftiniju vodku i prodamo neku pravoslavnu relikviju. Istina, po slijetanju na Aerodrom ‘Nikola Tesla’,  bio je organizovan doček sa slikama našeg predsjednika Vladimira Putina, pjevane su ruske pjesme, a jedan gospodin nas je molio da mu nađemo da kupi protivtenkovske mine i bacač raketa jer ima problema sa komšijama u zgradi”, rekao je navijač CSKA.

Prema njegovim riječima, sve je bilo sasvim OK do dolaska na stadion “Rajko Mitić”…

“Moram da priznam da su ‘Delije’ napravile sjajnu koreografiju iako je bilo provokacija u korist našeg gradskog rivala Spartaka. Povremeno su na našu radost Zvezdini navijači skandirali Putinovo ime, ali naše nezadovoljstvo potiče od jedne plave zastave sa žutim zvjezdicama poredanim u krug, a koja je ustvari simbol mrske Evropske unije (EU)”.

Pravoslavič je dodao da nije mogao da vjeruje svojim očima, da se tako nešto može dogoditi na popularnoj “Marakani” i to na sjevernoj tribini, među najvatrenijim navijačima Rusije, pardon Srbije i srpstva.

“Iako je taj pojedinac sa barjakom brzo primjećen i sa ‘Sjevera’ odveden u nepoznatom pravcu, još se nisam oporavio od šoka i nikad više neću doći u Beograd ni Srbiju. Jedino priznajem Banjaluku i Republiku Srpsku, kao posljednji bastion pravoslavlja”, zaključio je navijač Moskovljana.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Vladimir Loptašenko

Dodaj svoj komentar