50 Nijansi Pive

ŠOKANTNO: Borac domaćin u Sarajevu, Željo u Banjaluci!

Fudbalski klubovi Borac iz Banjaluke i sarajevski Željezničar odlučili su da izvrše svojevrsnu „trampu“, ali ne igrača već stadiona i navijača u proljećnom dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, saznaje 50NP.

Na ovaj eksperiment rukovodstva dva kluba su se odlučila s nadom da će banjalučki „Gradski stadion“ odnosno „Grbavica“ biti posjećeniji i da će prodajom ulaznica popuniti ionako siromašne klupske budžete.

Pored ekonomskih razloga, Borac i Željo imaju radnički i ljevičarski „bekgraund“ i odoljeli su masovnoj nacionalističkoj histeriji, pa sigurno neće biti posebnih problema barem kad je u pitanju ideologija koja je bila i ostala „projugoslovenska“.

Vođa navijača plavih, tzv. Manijaka, Teufik Samovulobegpašalić, koji je u „huliganskom miljeu“ poznat kao Cifra, bio je oduševljen ovom idejom i potvrdio da će podržati sva nastojanja klupskog rukovodstva da zarade pokoju „ekstra“ marku, ali i zbog Banjalučanki, koje i dalje važe za najljepše žene u regiji.

„Dobar dio naših navijača, barem ona prva ekipa od stotinjak ljudi, planira da se preseli u Banjaluku, a vjerujem da će to isto učiniti i ‚Lešinari‘. Barem njima neće nedostajati novca za stanarine i hranarine tokom drugog dijela sezone s obzirom da im Borac uredno isplaćuje, ne samo plate, nego i poreze i doprinose“, istakao je Samovulobegpašalić i dodao da se nada da će u Banjaluci napokon uspjeti da pronađe ljubav svog života zbog čuvene urbane legende „sedam na jedan“.

Najvatrenije pristalice crveno-plavih s druge strane nisu željele da daju izjave, što je već dugi niz godina njihova praksa, ali su u neformalnom razgovoru obećali da će na sjednici Upravnog odbora Borca, „potegnuti“ i ovo pitanje i da će, ukoliko se za to steknu materijalni uslovi na Gradskom stadionu, tražiti i povišicu.

„Pa koliko smo upoznati iz medija, mnogo skuplji je život u Sarajevu nego što je to u Banjaluci i Republici Srpskoj, što jasno pokazuje da smo bolji dio Bosne i Hercegovine. Zato vjerujem da nam aktuelna primanja ne bi bila dovoljna da kvalitetno bodrimo naš klub na ‚Grbavici‘“.

Ukoliko se ovaj eksperiment pokaže kao uspješan, moguće je i da će se ovoj metodi pridružiti i sarajevske „Horde zla“, koje bi se preselile u Krupu na Vrbasu, dok bi iz „banjalučkog predgrađa“ put „Koševa“ krenule ratoborne „Mamurne pande“, pristalice izabranika Slobodana Starčevića.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar