50 Nijansi Pive

Razbolio se od sramote: Lopov sa Paprikovca greškom ukrao „dačiu“

U noći s petka na subotu sa parkinga na Paprikovcu nestala je “dačia” stara 10 godina, a zajedno s njom i dobra reputacija najpoznatijeg banjalučkog kradljivca automobila, Mileta Pajsera.

Kada je shvatio šta je uradio, Mile se zatvorio u kuću i pao u postelju, a sve od sramote jer se ova vijest proširila gradom brzinom munje.

-Ujutru kad sam ustao i vidio u svom dvorištu “dačiu”, naglo sam se prisjetio šta se desilo i shvatio da sam greškom ukrao taj automobil. Napolju je bio mrak, parking je bio pun automobila, a iskreno, malo sam i popio. Sticajem tih svih teških okolnosti, nisam dobro vidio koja kola obijam. Ovo mi se nikad u životu nije desilo, samog sebe sam razočarao. Cijeli život pazim kad kradem da to bude “mercedes”, “be-em-ve”, “folksvagen”, ponekad i neki noviji “pežo”, a ovo… ovo ni sam sebi ne mogu objasniti, ispričao je Mile u svojoj potresnoj ispovijesti.

Čak i policajci koji su došli zajedno sa vlasnikom da izvrše uviđaj nisu uspjeli ostati profesionalni, nego su padali od smijeha po dvorištu. Prema riječima vlasnika, kada su mu javili da mu je automobil ukraden i ubrzo pronađen – nije mogao vjerovati.

-Ne razumijem zašto bi iko na ovom svijetu ukrao “dačiu”, evo ni u ovom momentu nisam 100% siguran da nije u pitanju neka skrivena kamera, ispričao je on.

Poznatog lopova ova situacija je tako porazila da je odlučio da sav svoj alat za obijanje automobila okači o kiln i započne neki drugi posao. Prema njegovim riječima, najvjerovatnije će prodavati originalne patike i parfeme putem društvenih mreža.

-Ko zna koliko komšija mi je prošlo kraj kuće i u dvorištu vidjelo tu kantu od auta. Svi me ismijavaju, ne znam kako ću ovu sramotu preživjeti, ispričao je Pajser.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar