50 Nijansi Pive

Medicinari stupaju u štrajk, traže povećanje mita!

Medicinari Republike Srpske juče su najavili stupanje u generalni štrajk zbog, kako navode, smanjenja mita koje dobijaju od pacijenata. Svjesni da je stanje u državi prilično teško oni ne traže da to povećanje mita bude previsoko, već simbolično, pedesatak konvertibilnih maraka.

U ime medicinara medijima se obratio Zdravko Lihvar koji je rekao da štrajk nije prijetnja već obećanje koje će svi zdravstveni radnici ispuniti u narednih nekoliko dana ukoliko se njihovi zahtjevi ne prihvate.

-Mi smo svjesni da je stanje u državi jako teško, ali mi smo došli u situaciju da nas ljudi pokušavaju podmititi sa 20 maraka, 200 grama kafe ili Milka čokoladom. Ranije se znalo da se kod doktora ne ide bez najmanje „stoje“, a s obzirom na to da je sve poskupilo krajnje je vrijeme da skoče i cijene mita, rekao je Lihvar okupljenim novinarima.

Naglasio je i to da Vlada ima dva radna dana da usvoji njihove zahtjeve inače će stupiti u konačni štrajk.

-Pod generalnim štrajkom milsimo da neće raditi nikakve dežurne službe, služba Hitne pomoći ni bilo šta drugo. Pacijentima će na raspolaganju biti medicinske sestre koje ova odluka ne dotiče, jer one svakako nisu važne u ovoj cijelo priči, za kraj je zaključio Lihvar.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar