50 Nijansi Pive

Pronađeno prase koje je preživjelo januar!

Prije nekoliko dana na obroncima Manjače mještani su spazili neobičnu pojavu za ovo doba godine, pojavu koja se rijetko viđa, posebno u periodu poslije 20-og januara kada ova vrsta životinje izumire u našim krajevima. Naime riječ je o prasetu i to živom.

Mještani kažu da su u početku mislili da je medvjed, polarna lisica, pingvin ili nešto četvrto puno izglednije za ovo doba godine od živog praseta. Jedan od njih koji je svojim očima vidio prase kako trčkara, Mile Delija kaže da se ne sjeća da li se ovo ikada desilo na Manjači u januaru i zato će svi ovu godinu sigurno zapamtiti.

-Opšte je poznato da je januar mjesec kada svi prasići izumiru i onda se ponovo počnu prasiti tamo na proljeće, ali eto jedno se nekim čudom prirode izvuklo, kaže Mile za naš portal.

On je izrazio zabrinutost da je ovo dokaz kako su i na Manjaču stigli ovi zapadni trendovi, odnosno da ljudi sve manje jedu meso, postaju vegani i “gluho bilo” osjećaju žaljenje prema životinjama, čak i prema svinjama.

-Načuo sam od komšije kako je Sreto pričao da ove godine za Božić neće peći, kako je dosad navikao, troje prasića već samo jedno jer mu se sin oženio nekom iz Prijedora što jede samo zelenilo pa i on izbjegava.  Nemojte me pogrešno shvatiti, ja ne želim da optužim Sretu, ali tako se priča. Ako je ovo živo prase njegovo, ja ne znam kako ćemo mi nastaviti da se družimo, tužno je dodao Mile.

Još uvijek nije poznato kakva će biti sudbina preživjelog praseta, ali neki tvrde da je vrlo moguće kako će ga preparirati i postaviti u Muzej Republike Srpske .

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar