50 Nijansi Pive

Tradicionalna ulična škola napokon dobija svoj objekat

“Sa našom diplomom nećete morati da se slikate“ – riječi su kojima je ministar prosvjete i nekulture RS objelodanio vijest o izgradnji objekta nove akademske institucije namijenjene učenicima ulične škole.

Peticija potpisana od više desetina hiljada ulično obrazovanih studenata iz Republike Srpske urodila je plodom tek nakon što su joj nadležne institucije promijenile agregatno stanje u papirni aviončić, koji su zatim bacili kroz prozor nazad na ulicu, odakle je i došla. Na njihovu nesreću, aviončić ljute peticije ubo je u oko dekana ulične škole Ratka Tajkunovića, koji je na provokaciju odreagovao oštro i bez ikakvih trodona. Pardon, pardona.

”Saradnja učenika tradicionalne ulične i još tradicionalnije institucionalne škole postoji otkako je svijeta i vijeka. Zajedno smo udarili temelje ovoj smijuriji od države, zajedno smo nastavili da ih drmamo proteklih 26 godina i smatram da je krajnje vrijeme da nam se počne pristupati ravnopravno. Kao što bi rekla stara sicilijanska poslovica – Dugovi su tu da se utjeruju.” – istakao je Tajkunović.

Da je vijest o izgradnji objekta odjeknula brzinom bijega dilera koji je saznao za planiranu raciju, potvrđuje i činjenica da brucoši i studenti ulične škole nisu mogli da kontrolišu zadovoljni osmijeh koji je plijenio sa njihovih obrijanih glava, a najbrži među njima priskočili su da nam daju izjavu.

”Volim školu koju pohađam isto kao što volim klub za koji navijam, stoga me ova vijest izuzetno obradovala. Napokon ću moći da se udaram sa navijačima protivničkih klubova na miru i u zatvorenom prostoru predviđenom za ovakve stvari” – priča Toljaga, obnavljač ulične škole po četvrti put.

”Pravljenju nereda po gradu došao je kraj! Sljedeći put kada pomislim da razbijem koju flašu ili glavu, bacim stolicu ili peglu, uradiću to u objektu ulične škole. Mojoj sreći nema kraja, a ni početka!” – uz radostan kikot, prošaputao je Krigla, učenik srednje ulične škole.

Hladni beton biće zamijenjen tamnim učionicama, međutim, postavlja se pitanje: Gubi li ovim činom ulična škola svoj mračni smisao?

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Džo Satirani

Dodaj svoj komentar