50 Nijansi Pive

Hrvati namjerno izgubili da pokvare odmor rukometašima Srbije!

Rukometaši Srbije ogorčeni su zbog poraza Hrvatske od Švedske koji je „orlovima“ donio plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva i preseljenje iz Splita u Zagreb.

Izabranici Jovice Cvetkovića su slavili protiv Islanda, ali sa nedovoljnom razlikom za prolaz kako je i prvobitno bilo planirano, pa su počeli da pakuju kofere i odlaze na zasuženi zimski odmor.

Međutim, Švedska je iznenadila favorizovanu Hrvatsku i omogućila Srbiji da nastavi takmičenje u Zagrebu što je naišlo na opšte nezadovoljstvo u srpskom taboru.

„Ovo nije bilo slučajno, Hrvati su pustili Šveđanima samo da bi nas onemogućili da odemo na odmor“, rekao je ogorčeni srpski kapiten Žarko Šešum i dodao da je dobio brojne čestitke od kolega iz selekcije Hrvatske na plasmanu u drugi krug šampionata Evrope.

„Ako ta kurtoazna i sarkastična čestitanja nisu dokaz da iza svega stoji zavjera Hrvatske, onda stvarno ne znam. Osim toga, hrvatski selektor Lino Červar je protiv Šveđana otjerao na tribine najboljeg golmana Mirka Alilovića i time svjesno doprinio porazu kako bi nas spriječio da uživamo na zimovanju“, dodao je Šešum.

Selektor „orlova“ Jovica Cvetković je otišao i korak dalje najavivši i tužbu Evropskoj rukometnoj federaciji, koja je inače poznata po oštrom kažnjavanju malih zemalja poput Slovenije, a nikad velikih i moćnih rukometnih sila kao što su Njemačka ili Francuska.

„Istraga EHF-a će, uvjeren sam, dokazati da je postojao tajni plan Hrvata da mi, iako tako nismo planirali, nastavimo takmičenje, što će sigurno dovesti i do oštrih sankcija domaćinu Evropskog prvenstva“, jasan je Cvetković.

Cvetković međutim nije želio da komentariše predstojeće mečeve Srbije u novoformiranoj grupi gdje će za rivale imati Norvežane, Francuze i Bjeloruse. „Ti rezultati sada nisu važni jer su nam Hrvati ‚ukrali‘ sedam dana odmora“, zaključio je selektor Srbije.

50NP je kontaktirao i jednog od najboljih rukometaša Hrvatske Igora Vorija da odgovori na ove iznesene optužbe iz Srbije, ali je sjajni pivotmen kratko rekao da Hrvatska država ima za cilj da se u svim segmentima društvenog, kulturnog, pa evo i sportskog života, posvađa sa komšijama.

„Ispravite to komšijama, ta riječ ne postoji u hrvatskom jeziku. Rekao sam susjedima“, podvukao je Vori.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar