50 Nijansi Pive

Počela sezona gastarbajtera, stomatolozi traže neograničeno radno vrijeme!

S obzirom na to da je januar mjesec sa rekordnim brojem neradnih dana u godini i da je zakonom kažnjivo da se radi ukoliko nemate posebnu dozvolu, stomatolozi planiraju da se pobune i zatraže da im se odobri radno vrijeme od 24 sata jer u vrijeme praznika imaju najviše posla zbog gastarbajtera koji dolaze na odmor.

Stanko Zubalo, predsjednik udruženja stomatologa izjavio je kako zbog neradnih dana ostaju uskraćeni za hiljade i hiljade maraka prihoda.

-Smatramo da je kranje vrijeme da stanemo u odbranu svojih radnih dana u januaru. Ne razumijem zašto bi nam branili da radimo kada mi u januaru od gastarbajtera zaradimo više nego tokom narednih šest mjeseci od ovih naših lokalnih pacijenata, revoltirano je izjavio Zubalo.

On je dodao kako država time što im ne dozvoljava da rade svjesno izbija hljeb iz ruku.

-Naši ljudi rijetko odlaze kod zubara, nemamo naviku odlaska kod zubara radi kontrole. S druge strane gastarbajteri rodbini i prijateljima u otadžbni žele pokazati raskoš u kojoj žive, a samim tim i lijep osmijeh i ne žale pare da bi postavili zlatne zube, cirkone, navlake, ljuskice ili da bi jednostavno vratili bjelinu svojim zubima. Iskreno se nadam da će nam vlasti izaći u susret i da će nam dozvoliti da neometano radimo 24/7 bar do svetog Save.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar