50 Nijansi Pive

Kokeza zbog Imanuela Kanta odabrao bazu Srbije

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza imao je skrivene motive zbog kojih je mjesto Svetlogorsk pored Kalinjingrada odabrao da bude baza srpskih fudbalera na predstojećem Mundijalu 2018. godine u Rusiji. „Orlovsko gnijezdo“ u Kalinjingradu (Keningsberg) nije postalo baza zbog ljepote obale Baltičkog mora, niti zbog potrebnog mira izabranika (…zasad vršioca dužnosti Mladena Krstajića) već zbog njemačkog filozofa Imenuela Kanta!

Izvor „50 nijansi pive“ iz Fudbalskog saveza Srbije otkrio je da je Kokeza pasionirani ljubitelj klasičnog njemačkog idealizma, čiji je Kant istaknuti predstavnik i da pored pregalašatva u svakodnevnom radu za napredak srpskog fudbala, svakodnevno odvaja vrijeme za proučavanje „Kritike čistog uma“, „Kritike praktičnog uma“, kao i „Kritike moći rasuđivanja“.

Inspirisan upravo Kantovim ideološkim sistemom, napravio je i tzv. „kopernikanski obrt“ kad je u pitanju bivši selektor Slavoljub Muslin, koji je uprkos uspjehu i plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2018. godine dobio otkaz. „Prijatelji prvog čovjeka FSS su pomalo i zabrinuti s obzirom da je po uzoru na Kanta odlučio i da svakodnevno u isto vrijeme upražnjava šetnje po Staroj Pazovi, baš kao što je to radio i njemački filozof“, izjavio je naš izvor i dodao da novi selektor još nije izabran jer će poznavanje Kantove filozofije biti jedan od važnijih uslova za dobijanje posla na klupi „orlova“.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Vladimir Loptašenko

Dodaj svoj komentar