50 Nijansi Pive

Advent u Zagrebu mijenja ime u Banjalučki advent!

Vlasti grada Zagreba su donijele odluku da od ove godine poznati Advent u Zagrebu ponese ime grada na Vrbasu, tako će se ovaj “zimski vašar” zvati Banjalučki advent.

Vlastimir Horvat jedan od onih koji su se zdušno borili za ovu promjenu rekao je da je ovo najnormalniji slijed događaja i jedina ispravna odluka koju su zagrebačke vlasti mogle donijeti po pitanju adventa.

-Sproveli smo detaljnu analizu i dobili smo zaista nevjerovatne rezultate, tačnije otkrili smo da je u posljednjih par godina advent u Zagrebu posjetilo puno više Banjalučana nego Zagrepčana pa smo na ovaj način odlučili da odamo počast svim tim ljudima koji redovno dolaze, piju naše kuhano vino, jedu naše kobasice, kupuju suvenire. Ovo je najmanje što smo za njih mogli učiniti, rekao je Horvat.

On kaže da je načuo i kako postoji taj jedan Banjalučanin koji se već godinama opire ovoj tradiciji, jedini koji na Instagramu nema fotografiju u Zagrebu ispod koje je hashtag #advent, ali je uvjeren da će i njega privući ovim gestom.

-Znate kako, nama je jasno da se ne možete baš svima svidjeti, mi iz pouzdanih izvora znamo da postoji taj jedan koji još uvijek nije posjetio Zagreb za vrijeme adventa, ali ćemo uraditi sve što je u našoj moći da ga prevedemo na našu stranu. Znamo ko je, kako se zove, gdje živi… Nemojte misliti da prijetimo, ali imamo načine da ga ubijedimo da dođe, zaključio je Horvat.

 

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar