50 Nijansi Pive

GP Jazavac konačno postalo pravo pozorište!

U Banjaluci već duže vrijeme postoji pozorište Jazavac koje se svim silama trudi svrstati među prava pozorišta, ali ovo priznanje stiglo je tek nedavno kada je u sklopu pozorišta otvorena i prva kafana gdje će se glumci aktivno pripremati za teške uloge.

Pitali smo poznate stručnjake, dramaturge i kritičare zašto je Jazavac tek sad dobio status pozorišta iako uspješno radi već više od 10 godina, a oni su nam dali jasne i nedvosmislene odgovore. Jedan od njih, Milutin Bekavac je kazao da uz najbolju volju jednostavno nisu mogli Jazavac obilježiti kao pravo pozorište iz prostog razloga…

-Ja znam da su na ovom mjestu postavljane predstave koje su zaista bile vrijedne pažnje kako publike tako i kritike, ali isto tako smatram da je krajnje neozbiljno nazivati se pozorištem ukoliko nemate kafanu gdje se glumci pripremaju, bore se sa tremom, kritikama i svim onim što ovaj posao sa sobom nosi, rekao je Bekavac.

Njegova koleginica Jefimija Uvodić, eminentna pozorišna kritičarka se složila sa ovom konstatacijom i naglasila da je presrećna što Jazavac konačno ima i tu posljednju, ali veoma važnu stavku zbog koje se može nazvati pozorištem.

-Gledala sam zaista veliki broj predstava na ovom mjestu, ali s obzirom na to da nikada nisam imala priliku da se pripremim u kafani prije predstave te razmijenim utiske sa glumicima i kolegama nakon predstave, smatram da nijedna moja kritika nije bila dovoljno objektivna, a isto tako smatram da je nedostatak kafane uveliko uticao i na sam kvalitet rada glumaca te da će se to sada podići na sasvim novi nivo, rekla je Uvodić.

Ona je ovim putem čestitala GP Jazavac na ovom svečanom priznanju, a mi se pridružujemo čestitkama.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar