50 Nijansi Pive

Ustao trudnici u autobusu, sirotica od šoka dobila kontrakcije

Nemili događaj nedavno se desio u autobusu broj 14 koji vozi na relaciji Starčevica – Centar kada je trudnica od šoka koji je doživjela dobila kontrakcije i za dlaku izbjegla prijevremeni porođaj. Reagovala policija.

Mlada žena je nakon što je zbrinuta u prostorijama Hitne pomoći novinarima objasnila šta se zaista desilo.

-Ja sam krenula na redovnu kontrolu, na Polikliniku kao i svakog mjeseca otkako sam u drugom stanju. Pošto je na Poliklinici obično gužva uglavnom moram ići onim autobusom u 7 ujutro koji je uglavnom pun radnika i penzionera pa sam se pripremila na stajanje, obula najudobnije patike i stavila pojas da mi prdržava stomak, a onda se desilo to što ću pamtiti do kraja života…, rekla je vidno potresena mlada žena koja nas je zamolila da joj ne odajemo ime i prezime.

Ona nam je naime rekla kako joj jedan mladić koji je sjedio pored nje ustao i pitao je da li će sjesti na šta je ona počela panično da vrišti, doziva upomoć i urla na vozača da stane. Nedugo poslije od šoka je osjetila kontrakcije koje su na svu sreću bile lažne i nisu izazvale prijevremeni porod.

Na lice mjesta veoma brzo je došla policija kao i suprug mlade žene koji je mladića u pritvor ispratio psovkama i prijekornim pogledima.

U ovom slučaju jedino dobro je što je solidarnost došla do izražaja jer je većina ljudi iz autobusa podržala pravo mlade trudnice na stajanje te su veoma brzo izbacili mladića iz autobusa i čuvali da ne pobjegne do dolaska policije.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar