50 Nijansi Pive

Od danas vremenska prognoza isključivo u noćnom terminu!

Prema najnovijoj programskoj shemi televizija u Republici Srpskoj, vremenska prognoza prikazivaće se samo u noćnim terminima i to sa oznakom 16+, jer način na koji se vrijeme mijenja sigurno nije podnošljivo i prihvatljivo za mlađe gledaoce.

-S obzirom na to da su u posljednje vrijeme vremenske prognoze postale prilično eksplicitne, u njima se prikazuju razne prirodne nepogode i scene koje zaista nisu primjerene djeci, odlučili smo da ih prikazujemo isključivo u noćnom terminu sa oznakom 16+ ne bi li zaštitili naše mališane od lošeg uticaja, rekao nam je jedan od povjerenika RAK-a.

On navodi kako su nam djeca svakako izložena programima koji loše utiču na njihov psihofizički razvoj i da ih moramo zaštititi makar kad je u pitanju vremenska prognoza koja je u posljednje vrijeme teško podnošljiva i odraslima, a kamoli djeci.

Dječiji psiholog Nada Puritanović rekla je kako je prezadovoljna ovom inicijativom i kako je ponosna na vlasti koje su onijele ovakvu odluku.

-Mi iz uduženja dječijih psihologa Republike Srpske već godinama upozoravamo na loš uticaj vremenske prognoze te d je u potpunosti neprimjereno da se prikazuje u jutarnjem programu pa čak i u dnevniku. Sigurna sam da je jedan od glavnih razloga što djeca imaju slabiji uspjeh u školi upravo to što ujutro prije nego što krenu u školu pogledaju prognozu. Ovim putem apelujem na sve roditelje d za dobrobit svoje djece obrate pažnju šta im djeca gledaju te da ispoštuju ovu novu programsku shemu.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar