50 Nijansi Pive

Može li prosječan GPS aparat preživjeti Lauš?

Jedna od najpoznatijih kompanija za proizvodnju GPS sistema nedavno je objavila da će se glavna testiranja za njihove aparate održavati ni manje, ni više nego u banjalučkom naselju Lauš, jer su čelnici ove kompanije zaključili da GPS koji savlada ovo naselje bez ikakvih problema će savladati bilo koji grad na svijetu.

 

Prema prvim saznanjima, već početkom oktobra u Banjaluku će doći nekoliko ekipa koje će detaljno proučiti ulice Lauša i pokušati unijeti koordinate u svoje GPS sisteme nakon čega će se pristupiti detaljnom testiranju. Jedan od vođa ovog projekta je za 50NP otkrio zašto je baš Lauš odabran za ovu vrstu testiranja.

-Mi smo tražili najkomplikovanije i najbesmislenije poređane ulice u jednom naselju i nakon godina i godina traženja i istraživanja, put nas je naveo upravo u Banjaluku i to na Lauš. Duboko vjerujemo da će GPS sistem koji uspješno savlada ovo naselje, bez ikakvog problema savladati ulice Kalkute, Njujorka ili bilo kojeg drugog milionskog grada na svijetu. Lauš je naš Mont Everest i iskreno se nadam da ćemo ga osvojiti, izjavio je on za naš sajt.

Stanovnici Lauša koji su čuli za testiranje su u najmanju ruku bili začuđeni, jer smatraju da je Lauš najuređenije naselje, koje nije komplikovano i koje svi koji su se tamo rodili i odrasli poznaju u dušu, a pridošlice im svakako ne trebaju. To nam je potvrdio i Marko Okuka koji je jedini bio spreman da nam da kratku izjavu.

-Nismo oduševljeni što nam dolaze tamo neki stranci da nam kažu kako smo mi komplikovani, a mi to nismo. Mi ne želimo da se naše ulice nađu na nekim GPS sistemima, da nas prati CIA, KGB i FBI, sve to što je posloženo tako kako jeste, posloženo je s razlogom, da nas ne bi lako pronašli, zagonetno je zaključio Okuka.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar