50 Nijansi Pive

Od septembra nema više roditeljskih sastanaka i informacija!

Od septembra se u sve osnovne škole u Bosni i Hercegovini uvodi nova praksa, a to je održavanje informacija i roditeljskih satanaka putem Vajber grupa što bi uveliko moglo olakšati rad prosvjetnim radnicima.

Kao što već sigurno znate, ukoliko imate dijete u osnovnoj školi, većina komunikacije među majkama, kao i sa samim nastavnicima se obavlja upravo preko Vajbera i prikladnih grupa, pa su direktori osnovnih škola odlučili da se u budućnosti roditeljski sastanci i informacije održavaju upravo putem ovog besplatnog servisa.

Mane Kovačević, predsjednik Udruženja direktora osnovnih škola, kaže da je ovo odluka koja će donijeti revoluciju u naše školstvo. Sam priznaje kako u početku nije bio saglasan, ali da su ga mlađe kolege ubijedile da je to sjajna ideja. Škola koja će prva uvesti ovakav vid komunikacije je P.P. Njegoš na Obilićevu.

– Kolege su mi predložile ovaj novi vid komunikacije, jer im je dojadilo da na njih galame na roditeljskim sastancima gdje svi pričaju uglas, dovikuju se i svađaju, a na ovaj način će se spriječiti sve moguće neugodnosti. S druge strane, Vajber poruke se mogu priložiti kao pisani dokaz u mogućim tužbama.

Kovačević je rekao i da će jednom mjesečno putem Vajber grupa roditelj morati rješavati kratke testove da bi se provjerilo koliko su uključeni i koliko prate ono što se na Vajberu događa. Svi oni koji ne dobiju prolaznu ocjenu će biti na neki način kažnjeni i to direktno preko svog djeteta, a to svakako niko ne želi.

– Smatramo da je ovo dobar način da roditelje više uključimo u rad škole, komunikaciju sa nastavnicima, kao i sa ostalim roditeljima što je jako važno. Početkom godine u svim školama će biti pročitana pravila ponašanja u grupama, a oni koji to ne budu poštovali biće izbačeni od strane administratora na izvjesno vrijeme.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar