50 Nijansi Pive

Kontramiting i podrška ministru prosvjete!

Poslije najavljenog protesta u organizaciji Restart Srpske, koji je održan 8. avgusta ispred banjalučkog Gradskog stadiona zbog „gašenja škola“ i kupovine novog automobila za Ministarstvo prosvjete u Vladi Republike Srpske, ogorčeni savjetnici ministra su se samoorganizovali i najavili kontramiting.

Kontramiting će biti održan na istom mjestu pod sloganom „njemačke limuzine čuvaju bubrege“!

„Nas ima samo nekoliko stotina, ali smo se ujedinili oko ove plemenite ideje da odbranimo čast i ugled našeg ministra, koji je na pravdi Boga oklevetan i u javnosti prokazan kao glavni krivac što se zatvaraju škole u Srpskoj. Pa ne može ministar da ide po kućama i ženama pravi djecu! Ako nema djece, nema ni škola“, rekao je Uhljeb Poltronović, jedan od savjetnika asistenata pomoćnika ministra za pitanja Hegelove dijalektike.

Prema njegovim riječima, u sektoru užurbano rade na pripremi kontramitinga, koji bi još jednom našoj javnosti trebao da pokaže koliko se zaposlenici Ministarstva žrtvuju u namjeri da preostaloj djeci u Srpskoj osiguraju normalno školovanje i edukaciju po najsavremijim svjetskim standardima.

„U tom mukotrpnom radu, koji nerijetko traje i po cijelih osam sati, neophodni su nam alati i oruđa da posjetimo i one najudaljenije škole, a svi znamo kakvi su putevi u Srpskoj – prepuni rupa i neadekvatno vozilo sa lošom amortizacijom može da dovede i do otkazivanja bubrega i dijalize. Zato smo morali da kupimo novi automobil i zato nam je slogan vezan za ono najdragocjenije što svaki čovjek ima, a to je zdravlje“, dodao je Poltronović.

Njegova koleginica Analija Lezilebović je podvukla da će svi kao jedan stati u odbranu svog ministarstva i zakonskog prava na limuzinu i zbog ekstremno visokih temperatura koje su pogodile Srpsku.

„Bez klima uređaja u autu nije moguće normalno funkcionisati, a kamoli obavljati tako značajne pedagoške zadatke na manifestaciji „Ilindansko zatvaranje osnovnih škola“, koja bi trebala da postane tradicionalna“, istakla je Lezilebovićka, čija je najvažnija zadaća u ministarstvu dosad bila evidentiranje radnih sati fikusima i filadendronima

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar