50 Nijansi Pive

Zbor na Čevljanskom polju edukativnog karaktera!

Pošto se posljednjih par dana digla frka oko zbora u Čevljanovićima konačno je stiglo i saopštenje od samog organizatora koji kaže da je riječ o na prvom mjestu događaju koji je edukativnog karaktera iz koga mlade snage mogu naučiti mnogo toga.

-Na prvom mjestu tu je susret sa domaćim životinjama, sa kojima djeca nisu baš često u kontaktu, a ovdje mogu na licu mjesta vidjeti kako izgleda borba bikova koja je u prirodi najnormalnija pojava. Na taj način mogu naučiti mnogo toga o preživljavanju, izjavio je Ivan Sirovina jedn od organizatora zbora u Čevljanovićima.

Pored zoologije, djeca se mogu upoznati sa anatomijom ljudskog tijela, a za taj dio edukacije bile su zadužene žene koje su na stolovima poređanim ispod šatora djeci pokazivale i otkrivale kako se zove koji dio tijela i koji organ.

-Djeca su imala gotovo praktičnu nastavu, sve ono to nauče u školama je čista teorija i oni od toga nemaju ništa dok to ne primjene u stvarnom životu. Mi smo se potrudili da ima na živim primjerima pokažemo na primjer kako alkohol može uticati na ljude, kako izgleda zakon rulje. Mogu naučiti kako da se ponašaju među ljudima koji nemaju manire, a to je sve ono što redovno školovanje ne nudi, rekao je organizator. Ove godine smo angažovali vrhunski kadar koji se zaista razumije u svoju oblast, a tko će sigurno biti i naredne godine.

Oni su naglasili i da će se za sljedeću godinu potruditi da prošire ponudu i uvedu još neke edukativne sadržaje pomoću kojih bi privukli još veći broj ljudi.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar