50 Nijansi Pive

Gastarbajter na odmoru pio točeno pivo u kafiću, dobio zabranu ulaska u EU

Nevjerovatne vijesti stižu iz EU. Njemački državljanin, porijeklom iz Banjaluke,  protjeran je iz Njemačke zbog jedne nevjerovatne situacije. Naime, nesretni Mićo ni slutio nije da će mu jedan izlazak u rodnom gradu, na odmoru koji je cijele godine čekao, ugroziti egzistenciju i promijeniti život za 180 stepeni.

Prije nekoliko dana izašao je s društvom u kafić, a kako je bilo vruće, odlučili su da se rashlade točenim pivom. Iako je opšte poznato da se gastarajbajteri hlade isključivo skupim pićima koja se služe u kibli, Mićo kaže da njemu pomažu i jeftinija pića. Nažalost, ljubav prema točenom pivu, koštala ga je njemačkih papira.

-Očajan sam. Kako su mi objasnili u ambasadi, neko je poslao moje slike gdje se jasno vidim da za stolom stojim sa društvom, a na stolu nema kibla sa prskalicama i Moe šampanjcem ili nešto u tom rangu. Svi piju točeno pivo. Mene su odmah zvali iz ambasade i rekli mi da sam zemlju koja mi je pružila sve mogućnosti u životu obrukao, i da se više ne vraćam. Prvo sam mislio da je neka šala pa sam okrenuo 20 brojeva, međutim, sve institucije su mi potvrdile tu informaciju. Ne znam šta da radim, žali se Mićo.

Iz ambasade Njemačke potvrđuju ove informacije.

-Mićo je u našu zemlju došao prije 20 godina. Dali smo mu stan, posao i sve uslove da živi lijepo i da se dobro provodi na godišnjem kako bi zemlju predstavio u što boljem svjetlu, kao bogatu i prosperitetnu. Zamislite kako na ugled naše zemlje utiče ovo sve. Ljudi kad vide Nijemca da jede i pije nešto jeftino ili da je obučen u neku garderobu koja nije markirana odmah pričaju kako je opao standard i da nije više kako je bilo. To ne smijemo dopustiti i kažnjavaćemo ovako sve one koji budu kaljali ugled naše zemlje, objasnili su u Ambasadi.

Naše vlasti su zato izdale upozorenje dijaspori da se ne stišću na odmoru kako ne bi slali pogrešnu sliku u svijet, te sebi napravili problem .

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar