50 Nijansi Pive

Velika isporuka cvijeća sa Marsa zadržana na carini

Prije nekoliko dana na carini Bosne i Hercegovine zadržana je veća isporuka cvijeća koje je trebalo da bude isporučeno u Laktaše i to direktno sa Marsa.

U posljednjih nekoliko mjeseci povećan je međuplanetarni  promet roba, a prema prvim informacijama najviše se transportuje rezano cvijeće i ostale biljke u saksijama. S obzirom na to da naša država još uvijek nije uspostavila carinski promet pa je zato na carini zadržano vozilo za međuplanetarni promet puno cvijeća.

Jedan od carinika zaduženih za ovaj slučaj kaže da oni jednostavno ne znaju kako da se postave u ovoj situaciji i šta da rade. Ne znaju kakva je vegetacija na Marsu da li cvijeće koje gore uspijeva uopšte može da se uvozi na Zemlju, da li je prenosilac nekih zaraza ili bilo šta slično.

-Mi jednostavno ne znamo ni na koji način treba da analiziramo ove biljke jer je u pitanju potpuno druga planeta. Mi smo svjesni da naši cvjećari iz Laktaša već neko vrijeme posluju na Marsu, ali otkako je krenuo međuplanetarni transport mi jednostavno ne znamo kako da se ponašamo, rekao je carinik Veljko Kontrola.

Napomenuo je i kako je jedan od najvećih problema što nemaju kome da naplate carinu jer su u pitanju bespilotne letjelice, a samim tim nemaju ni način da se ugrade.

-Znate kako, ja razumijem da su Laktaši uvijek bili napredniji od svih ostalih dijelova Republike Srpske, ali nikako ne mogu da shvatim da im je tržište planete Zemlje toliko malo da su morali da se prošire na međuplanetarno tržište, ali samo nek ljudi rade mi ćemo već pronaći način kako da im naplatim carinu i mito.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar