50 Nijansi Pive

Amerikanci i Rusi štrajkuju zbog Balkana!

Građanima Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Rusije je prekipjelo! Najavili su masovne proteste za subotu u pet do 12 ispred Bijele kuće i Kremlja zbog, kako su najavili, konstantnog zanemarivanja domaće politike u korist država bivše Jugoslavije.

Sindikalska udruženja iz Vašingtona i Moskve su se na današnjem zajedničkom sastanku u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku saglasila da se predsjednici Vladimir Putin i Donald Tramp jedino bave kako da ostvare geopolitičku prevlast u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj i da su potpuno zanemarili probleme u svojim zemljama.

„Zaista je u najmanju ruku čudno da se Putin više zanima za Srbe u istočnoj Hercegovini ili naslovnice beogradskog ‚Informera‘, nego šta se događa u moskovskom predgrađu. Odavno je prestao i da čita bilo koje ruske novine već mu svakog jutra stižu dnevnici iz Banjaluke, Sarajeva, Beograda i Zagreba. S druge strane, njegovog kolegu Trampa više brine rekonstrukcija Melanijine skulpture u Banjaluci ili boja i kvalitet haljine hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović nego štrajk rudara u Viskonsinu. Tome se jednostavno mora stati ukraj“, izjavio je za Si-En-En (CNN) ruski sindikalac Kolja Džugašvili.

Uvijek objektivni i nepristrasni „Sputnjik“ je osim njegove prenio i izjavu Džordža Soroša, čovjeka koji važi za sivu eminenciju svih svjetskih politika, a koji je takođe ogorčen zbog potpuno pogrešnog fokusa zvaničnog Stejt departmenta i Kremlja.

„Dosad su se jedino moji ljudi bavili Srbijom, BiH i Hrvatskom gdje smo uspjeli u dobroj mjeri da po staroj narodnoj ‚Zavadi pa vladaj‘ praktično privatizujemo sve što je iole vrijedno u tim zemljama. Ali, sad imamo problem pošto su svoje prste na enormna bogatsva u tim državama bacili i trenutno dva najmoćnija čovjeka planete“, istakao je Soroš i dodao da je uputio protestne note dvojici predsjednika.

Poznati režiser Majkl Mur, koji je bio član delegacije američkih sindikalista na sastanku, iako je oštar protivnik zvanične državne politike u SAD, pokušao je da razumije dublje razloge zbog kojih su Tramp i Putin toliko posvećeni Balkanu.

„Balkansko poluostrvo je tokom istorije oduvijek bilo suštinski centar svijeta i prirodno je da bude u fokusu najmoćnijih država. Ali opet, nama smeta što građani u tim državama neuporedivo bolje žive od običnih Amerikanaca ili državljana Rusije. Zato ćemo krenuti u štrajk da upozorimo naše vlastodršce da je prosječna plata od 4.000 dolara nedovoljna za potrošačku korpu naših porodica“, izjavio je Mur.

„50nijansi pive“ je kontaktirao i vodeće ljude u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, ali su odbili da daju konkretne odgovore već su dostavili samo šturo saopštenje, koje prenosimo u cjelosti:

„Zvanične politike u BiH, Hrvatskoj i Srbiji ne žele da komentarišu stanje u SAD i Rusiji jer bi to bilo direktno miješanje u unutrašnje probleme tih zemalja, što je protivno svim konvencijama Ujedinjenih nacija“.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar